Рязко подобрение в състоянието на удареното от камион момче

От вчера състоянието на 16-годишния хандбалист е значително подобрено.

Рязко подобрение в състоянието на удареното от камион момче

Дженгис Билял, който на 11 юни бе блъснат от камион в Добрич, вече е контактен.

 

Момчето разговаря адекватно с близките си, разпознава ги, има напълно ясни спомени за всичко до катастрофата. Знае наизуст ЕГН-то си и казва, че ще се върне да тренира хандбал. Все още обаче не е попитал защо е в болницата.

 

Рязкото подобрение е настъпило във вторник. До тогава, заради силните болки, той не е бил контактен.

 

На 29 юни 16-годишното момче излезе от 19-дневна кома, от тогава и животът му вече е извън опасност. Лечението му продължава в МБАЛ - Добрич.

 

Към момента Дженгис се възстановява успешно, но на тези етап все още не може да се каже категорично какви ще бъдат последствията за организма му.

 

Припомняме, че на 11 юни, около 15.35 часа 16-годишният Дженгис Билял - ученик в спортното училище в Добрич, е отивал с колелото си на тренировка по хандбал с юношите младша възраст на ХК Добруджа. Товарен автомобил ЗИЛ–130 с прикачен колесен компресор потегля на собствен ход по наклонената улица покрай училище "Климент Охридски", в посока булевард Русия. Шофьорът настига ЗИЛ-а и в движение избутва колегата си - работник в "Пътно строителство", който се е намирал в кабината. Последвалите опити на водача да овладее тежката машина са безуспешни и на кръстовището с булевард Русия той също скача в движение от камиона. Неуправляемият и засилен по наклона камион пресича двете платна на булевард Русия, където удря Дженгис.

 

ЗИЛ-ът преминава също през тротоара на бул. Русия и едва дърветата в близост до кубинките в квартал Югоизток спират движението му. ЗИЛ-ът преминава също през тротоара на бул. Русия и едва дърветата в близост до кубинките в квартал Югоизток спират движението му.