Арт и трудотерапия за деца с проблемно поведение

Под мотото „Искам и мога да бъда по-добър” се изпълнява проекта на Сдружение „Ред и сигурност”, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

Арт и трудотерапия за деца с проблемно поведение

Той се финансира от Община Добрич и в него са включени 20 деца, с които работят обществени възпитатели. Проектът започна с участие на децата в психологически консултации, тренинги, решаване на казуси. Участниците посетиха и се запознаха с общинските и държавните институции на територията на общината, посетиха Художествената галерия, Регионална библиотека „Дора Габе”.

 

Интерес у тях предизвика срещата със служителите от Областна пробационна служба. Те получиха информация за изпълнението на присъдата „Пробация” и ролята на тази мярка за възпитанието и корекцията в поведението на подрастващите. При срещата си със зам.-кмета Камелия Койчева те се информираха за грижите на общината по отношение повишаване благосъстоянието на децата, представена беше програмата „Общината – приятел на детето”.

 

Следващите мероприятия по проекта са свързани с участие на децата в дейности по арт и трудотерапия. Те ще изработят предмети от естествени материали, ще посетят Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Ще бъде организирано и изнесено обучение на децата извън територията на общината. Целта на проекта е да се осмисля ваканционното време на децата, да се разнообразява тяхното ежедневие и да се осъществява непрекъснат възпитателен надзор.