Плащаме само в краен случай сметки и разходи; Жепейци крали по 10 тона гориво на седмица...

Ето и останалите водещи заглавия в основните централни ежедневници в петък:

Плащаме само в краен случай сметки и разходи; Жепейци крали по 10 тона гориво на седмица...
Роми.

„Новинар":

Все повече българи са готови да работят с роми

Увеличава се броят на българите, които са готови да работят с роми или да живеят в един квартал с тях. Това съобщи шефът на институт "Отворено общество" Георги Стойчев, като подчерта, че ръстът се отбелязва през последните четири години. Проучвания на неправителствената организация показват, че 40% от българите са готови да делят бюро с ром, като преди четири години подобно желание са заявили 29%. 60 процента от тези българи са на възраст до 30 години.

Кражби.

„24 Часа":

Жепейци крали по 10 т гориво на седмица

Шеф в БДЖ и 4-ма железничари, източили и продали стотици тонове гориво, бяха заловени при операция на "Транспортна полиция" и специализираната прокуратура, съобщи МВР.
Групата успявала да задигне около 10 т гориво на седмица, средно по тон на ден от цистерни и маневрени локомотиви на гара Искър. Продавали го само на частни лица, като предлагали дизела на цена 1-1,50 лв.

Решение.

„Труд":

Зеленогорски обяви: Присъединявам се към проекта на Кунева

Найден Зеленогорски напуска СДС и се присъединява към проекта на Меглена Кунева, съобщи самият той за БТА.
„След като подадох оставка обмислях дали да изляза от политиката или да подкрепя досегашен десет проект, или да участвам в нов десен проект - уточни Зеленогорски. - Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа. Днес обявих пред колегите си в СДС - Плевен, че подавам оставка като председател на Областния съвет на СДС и напускам партията, като оставам с добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години".
„Реших да напусна, защото работих за Синята коалиция и смятах, тя трябваше да се разшири и надгражда и да обедини автентичната десница, но Националния съвет реши в Пловдив друго - тя да се разтрогне, поясни Зеленогорски.

Сметки и разходи.

„Стандарт":

Плащаме само в краен случай

Българите тръгнаха по пътя на гърците - плащат сметките си само когато е крайно наложително. Летен застой в погасяването на задълженията за парно, ток и вода, както и на вноските по кредитите, отчетоха събирачите на дългове за май. Хората предпочели да дадат парите си за абитуриентски купони, за ваканция през майските празници и за приятно прекарване пред телевизора по време на Евро 2012, смятат от Асоциацията на колекторските агенции в България. Според тях и през юни българите ще "забравят" да отидат до касите заради еврофинала по футбол.
През юли обаче се очаква обръщане на тенденцията. Тогава мнозина започват сезонна работа в туризма или в земеделието и бързат да изчистят борчовете си.

АЕЦ „Белене".

„Дума":

НЕК не допуска БСП на площадката в "Белене"

Националната електрическа компания (НЕК) отказа да допусне представители на БСП до площадката на АЕЦ "Белене". От Коалиция за България сигнализираха за писмо от изпълнителния директор на компанията Иво Лефтеров, в което пише, че е взето принципно решение за недопускане на външни лица до площадката.
В неделя в Белене е предвидено да се състои заседание на инициативния комитет, който организира подписката за референдум за АЕЦ "Белене". От НЕК смятат, че забраната нямало да попречи за провеждането на мероприятието. Лефтеров мотивира отказа за достъп с активните преговори, които НЕК води с руската страна по уточняване на детайлите от приключването на проекта АЕЦ "Белене". Заради това от съображения за безопасност ръководството на НЕК взело решение за недопускане на външни хора.