Избраха Мис "Национален отбор"

На пищна церемония снощи станаха ясни имената на носителките на титлите Мис "Национален отбор" – футбол, Мис "Национален отбор" – баскетбол и Мис "Национален отбор" - волейбол.

Избраха Мис "Национален отбор"
Това са Александра Богданска, на 18 години от Благоевград, която стана талисман на националите ни по баскетбол. Тереза Райкова на 19 години от Плевен, която стана Мис "Национален отбор" – футбол и Виктория Колева на 24 години от Стара Загора, носителка на короната на волейбола. Момичетата ще носят титлите в следващите 2 години, през които ще подкрепят националните ни отбори. Те ги задължават да присъстват на домакинските мачове и да създават позитивни нагласи към тях.

Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет. След тежки кастинги в Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Велико Търново, 17 момичета стигнаха до финала, в който триумфираха Александра Богданска, Тереза Райкова и Виктория Колева.
 
Конкурсът се организира от Мис България 2000 Маги Вълчанова, която беше талисман на националния ни отбор по футбол през 2004-а, само че по своя инициатива. Мис "Национален отбор" е уникална надпревара, която не се прави никъде другаде по света. Жури на конкурса бяха министър Свилен Нейков, Стефка Костадинова, президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков и още изтъкнати спортни величия.
 
3_7_600_01
 
 
Александра Богданска – на 18 години, от Благоевград. Обича екстремните спортове, както и да рисува. Мечтае да стане дизайнер.Александра Богданска – на 18 години, от Благоевград. Обича екстремните спортове, както и да рисува. Мечтае да стане дизайнер.
 
Тереза Райкова – на 19 години от Плевен. Почитателка на волейбола.Тереза Райкова – на 19 години от Плевен. Почитателка на волейбола. 
 
Виктория Колева – на 24 години от Стара Загора. Обича да готви и да прекарва времето си с приятели.Виктория Колева – на 24 години от Стара Загора. Обича да готви и да прекарва времето си с приятели.