Съдят балчиклия, обрал чуждестранен турист

Районен съд – Балчик ще заседава утре по наказателно дело срещу 27-годишния Асп. В. Анг. от гр. Балчик.

Съдят балчиклия, обрал чуждестранен турист
Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Балчик за това, че на 07.08.2011 г. на улица в град Балчик е отнел движими вещи на обща стойност 816,73 лв. от 66-годишен мъж от Букурещ, Румъния.

В обвинителния акт е посочено, че в началото на месец август 2011 г. румънският гражданин бил на почивка в град Балчик. На 06.08.2011 г. вечерта семейството му посетило заведение и след полунощ тръгнали да се прибират към хотела. Вървели по улица, като пострадалият е носел в ръцете си черна кожена чантичка. В един момент до него се приближил подсъдимият и умело му отнел чантичката, без да употреби сила. Крадецът побягнал, а румънският турист го последвал, но го изгубил в тъмните улички.

Пострадалият имал в чантичката портфейл със сумата от 325 EUR, лични документи, кредитна карта, ключове, карта за безплатно пътуване по железопътния транспорт, винетен стикер за автомобил и мобилен телефон.

Подсъдимият скрил личните документи във външната тоалетна на дома си, взел валутата и мобилния телефон, а ключовете изхвърлил. Същата вечер той изиграл на игрални автомати сумата от 125 EUR, а останалите пари изхарчил за няколко дни за храна, цигари и лекарства. Мобилния телефон продал.

След разобличаването му той е предал на органите на реда документите, черната кожена чантичка и кафявия портфейл, а мобилния телефон бил върнат от купувача.

Съдебно-оценителната експертиза показва, че общата стойност на отнетото при кражбата възлиза на 816,73 лв.

Балчиклията няма образование, не е семеен, не работи, не е осъждан.

Районен съд – Балчик даде ход на делото на 04.05.2012 г. и го отложи за разпит на неявил се свидетел.