Антония Първанова води делегацията на европейските либерали в Кипър

Евродепутатът Антония Първанова ще води делегацията на Алианса на либералите и демократите за Европа (ALDE), по време на посещението на Групата в Кипър, което ще се проведе между 20-ти и 22-ри юни и чиято цел е подготовката за предстоящото Кипърско председателство на Европейския Съюз.

Антония Първанова води делегацията на европейските либерали в Кипър
В качеството си на заместник-председател на АЛДЕ и координатор на Групата в Комисията по правата на жените и равенството между половете, д-р Първанова ще бъде начело на делегацията и ще председателства срещи, организирани с високопоставени длъжностни лица от Кипърското правителство. Срещите ще са фокусирани върху ключови въпроси от европейския дневен ред, както и върху приоритетите на предстоящото Кипърско председателство на ЕС.

По време на визитата на делегацията са предвидени срещи с министъра на вътрешните работи на Кипър, министъра на търговията, промишлеността и туризма, заместник-министъра по европейските въпроси, министъра на външните работи, както и членове на Камарата на представителите на Република Кипър. В края на програмата, д-р Първанова ще води делегацията на срещата с Деметрис Христофиас, президент на Република Кипър.

Групата на АЛДЕ винаги е отворена към диалог и дискусии с държавата-членка, която предстои да води европейските дебати през следващите шест месеца, и аз съм много щастлива от факта, че ще бъда начело на делегацията в Кипър преди тяхното председателство, каза д-р Първанова преди да замине за Кипър. По думите й предизвикателствата пред Европейския съюз са многобройни, особено по отношение на финансовата стабилност и необходимостта от стабилизиране на националните икономики. По време на Кипърското председателство се очаква да се разработи законодателство, което ще е от ключово значение за справянето с тези предизвикателства. Поради тази причина за Групата на либералите е от решаващо значение да установи контакт с кипърските власти възможно най-скоро, за да улесни провеждането на бъдещите дебати и напредъка по законодателството, с една единствена цел - един ефективен Европейски съюз в името на гражданите и националните икономики.