Чудо: Песен на Адел събуди дете от кома

Седемгодишно момиче, поразено от изключително рядката мозъчна хеморагия, бе събудено от едноседмична кома, след като майка й започнала да му пее песен на Адел. Малката Шарлот Нив е получила сериозни мозъчни увреждания и е била неспособна да говори или вижда, след като се разболяла, съобщава вестник “Сън”.

Чудо: Песен на Адел събуди дете от кома

След две операции за спиране на кръвоизлива в мозъка й, тя е изпаднала в кома – лекарите дори са казали на майка й Лейла да се сбогува с нея. Но, когато 31-годишната майка дошла в болницата, за да прегърне за последен път рожбата си, по радиото зазвучала песента на Адел Rolling In The Deep – мелодия, която майка и дъщеря пеели заедно.


 

Лейла започва да тананика парчето на детето си и тогава станало чудо – Шарлот започнала да се усмихва, а лекарите изпаднали в изумление.

 

Само два месеца по-късно детето отново сразило разбиранията на медиците – то се научило отново да ходи и говори, дори възвърнало част от зрението си и започнало да посещава училище и уроци по танци.

 

Шарлот получава кръвоизлив в съня си на 13 април, след обичайна вечер на гледане на филми с майка си и сестра си. Лекарите впоследствие откриват, че момичето страда от огромен 12.1-милиметров аневризъм на основната артерия в задната част на мозъка.