Справедливостта възтържествува! Стойка Петрова отива на Олимпиадата в Лондон!

Добрич отново ще бъде представен на най-големия спортен форум на планетата! Българската боксова федерация днес е съобщила добрата новина на Боксов клуб "Добрич".

Справедливостта възтържествува! Стойка Петрова отива на Олимпиадата в Лондон!

Стойка Петрова получи квота за Олимпийските игри в Лондон през това лято, съобщи за Добрич Онлайн президентът на Боксов клуб "Добрич" Добри Йорданов. Добрата новина е пристигнала днес в добричкия отбор.

 

Припомняме, че спортист номер 1 на Добрич за 2011 г. Стойка Петрова записа три победи на световното по бокс за жени, проведено през май в Китай. Тя надигра последователно Лаопеам от Тайланд с 10:8, Валерия Калабрезе от Италия с 16:10 и Сара Урамун от Франция с 21:15. С достигането до 1/4-финал в категория до 51 кг. се очакваше, че тя се класира за Олимпиадата в Лондон. Скандално обаче световната боксова централа реши да даде квота на отпадналата в първия кръг на световното Сиона Фернандес от Нова Зеландия за сметка на петата в света Стойка Петрова.

 

В крайна сметка справедливостта възтържествува и добричлийката също получава квота за игрите в Лондон. През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри. Стойка ще се качи на ринга в категория до 51 кг. Тя ще е единствената българска боксьорка на Олимпиадата.

 

В следващите дни ще стане ясно как ще протече подготовката й, за да бъде боксьорката във форма за игрите и да се намеси в борбата за медалите.

 

Припомняме, че друга добричлийка - двукратната победителка в класацията Спортист на Добрич Светлана Каменова взе бронз от световното първенство по бокс за жени в Китай, но за съжаление няма да участва на Олимпиадата, тъй като категорията й - до 57 кг., не е олимпийска.