Съдът остави в ареста обвиняем за разпространение на наркотици

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 32-годишния Илиян Ив. Ил. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража

Съдът остави в ареста обвиняем за разпространение на наркотици

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 2-ри май 2012 г. в Добрич, е придобил от 35-годишен добричлия и държал с цел разпространение 4 найлонови пликчета с хероин.


 

На 9-ти май Окръжен съд е взел спрямо Илиян най-тежката мярка за неотклонение. Сега 32-годишният моли тя да бъде изменена в по-лека. Илиян желае да се грижи за новороденото си дете и да работи, за да осигурява средства за семейството си. Той твърди, че е осъзнал и признал вината си и няма опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

 

Представителят на Окръжна прокуратура се противопостави на искането с аргумент, че всички тези обстоятелства са били известни при първоначалното вземане на мярката за неотклонение на Илиян и няма промяна в тях. Прокурорът смята, че опасността той да извърши друго престъпление не е отпаднала.

 

Съдът отбеляза наличието на данни, че Илиян системно е извършвал деяния, свързани с разпространение на наркотици. През януари тази година е влязло в сила съдебно решение за освобождаване на Илиян от наказателна отговорност и налагане на административно наказание за друго престъпление. Въпреки това, той е продължил да се занимава с престъпна дейност.

 

Съдът намери, че раждането на детето на Илиян и необходимостта да се грижи за семейството си не могат да мотивират изменението на мярката за неотклонение. Определението подлежи на обжалване.