Добруджа - хегемон в българския хандбал

След шампионските титли на мъжете и 15-годишните юноши, днес и младшата възраст на Добруджа се окичи със златните медали от първенството.

Добруджа - хегемон в българския хандбал

17-годишните юноши на ХК Добруджа затвърдиха хегемонията на добричлии през този сезон.


 

Те спечелиха държавното първенство, след 5 поредни победи от петък до неделя в зала "Русалка" в Добрич.

 

Очакванията за оспорван финал срещу Черно море бяха разбити на пух и прах още в началните минути. Отборът от Добрич не остави никакви шансове на варненци, повеждайки убедително още от първите минути. На почивката авансът на жълто-зелените хандбалисти бе сведен до 5 гола, но разликата отново се увеличи през втората част и Добруджа се наложи с крайното 33:25.

 

Юношите младша възраст на Добруджа, водени от треньора Светослав Божков, постигнаха златен дубъл през този сезон, печелейки Купата на България и първенството.

 

Голмайстор на финалния турнир в Добрич с участието на осемте най-добри школи при 17-годишните хандбалисти стана Джошкун Якубов с 39 попадения.

 

Той влезе в идеалния отбор на шампионата на поста разпределител. Още един хандбалист на Добруджа бе включен в идеалната седмица - лявото крило Йордан Стоянов. Останалите отличени са вратарят на Левски Боян Ангелов, Асен Спасов - пивот на Черно море, Бранимир Балчев - ляв гард на Черно море, Тома Милчев - дясно крило на Цар Самуил (Петрич) и Живко Димов - десен гард на Черно море.

 

Наградата в памет на Георги Божиков бе  връчена на Милен Пелтеков от Минерални бани.

 

С първенството при 17-годишните ХК Добруджа изпрати най-успешния сезон в историята си. През него мъжете спечелиха първенството и второто място за купата, 13-годишните юноши станаха шести в шампионата, 15-годишните триумфираха като победители и в двете надпревари - шампионат и купа, младшата възраст също постигна дубъл, като спечели купата и първенството, а юношите старша възраст завършиха трети за купата и втори в първенството, след загуба с дузпи на финала. Главна заслуга за тези медали и трофеи имат треньорите в клуба Георги Андреев, Светослав Божков и Христо Йорданов.

 

Джошкун Якубов стана голмайстор на финалите, бе определн за най-добър защитник и влезе в идеалната седмица на поста разпределителДжошкун Якубов стана голмайстор на финалите, бе определен за най-добър защитник и влезе в идеалната седмица на поста разпределител 

 

img_6630_600

 

img_6635_600

 

img_6632_600