Слънчев и прохладен четвъртък

След като живакът в термометрите на метеоролозите вчера стигна 34,8 градуса в Добрич, днес синоптиците ни обещават прохлада

Слънчев и прохладен четвъртък
Над страната днес ще преобладава слънчево и по-хладно време. На отделни места в Централна и Източна България и планините ще превали и прегърми.
 
Вятърът ще бъде от северозапад, в Северна България и източните райони до умерен. Максимални температури между 26° и 31°, съобщават от НИМХ при БАН. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното, но през деня ще се повиши до стойности малко над средните за месеца.

Над планините ще духа умерен и силен вятър от север, по най-високите върхове от запад-северозапад. В предобедните часове ще превалява в старопланинския район, но след обяд ще превали и прегърми и в Рилородопската област. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра 10-11°.

По Черноморието ще духа умерен северозападен вятър. Предимно слънчево време. Максимални температури между 24° и 28°. Температурата на морската вода е 20-22° на север и 23-25° на юг. Вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала с тенденция към края на деня да се усили.