Висока оценка за добричките следови кучета и техните водачи

Годишна изпит-проверка на звената, работещи със следови кучета от добричката и силистренската дирекции на МВР се проведе на наша територия. Тя беше извършена от инсп. Сергей Цветков, от сектор „Кинология, племенно дело и специализирана подготовка на водачи на служебни кучета” към Главна дирекция „Охранителна полиция”.

Висока оценка за добричките следови кучета и техните водачи
Проверката протече при следния график – работа по следа, послушание и защита. Това са трите основни дисциплини, по които се работи, проверява се  и документацията, плановете за занятия и пр. След това се изготвят справки до областните дирекции и се извършват анализи, правят се изводи, на базата на които се изготвят напътствия за по-нататъшна работа, за подобряване на дейността.
 
„Резултатите от проверката са налице и аз съм много доволен от подготовката, както на полицаите, така и на кучетата”, съобщи инсп. Сергей Цветков.
 
Областната дирекция на МВР в Добрич разполага с пет служебни кучета - четири немски и една белгийска овчарки. Всички са предназначени за откриване на хора - следови кучета. Те са на възраст от 3 до 6 години. новото попълнение е бебе на 70 дни, пристигнало от София, което тепърва ще расте и ще се обучава. Звеното в Добрич е от петима души, като всеки водач се грижи за своя четириног партньор.