Областният управител върна три решения на ОбС –Тервел, заради конфликт на интереси

При решение за продажба на общински имоти в селата Жегларци и Зърнево и в град Тервел, чрез търг, оценките са направени от общински съветник. Освен това, същият е съпруг на шефката на Дирекция „Общински имоти” в Тервел.

Областният управител върна три решения на ОбС –Тервел, заради конфликт на интереси

„Такова лице няма право да сключва договори или да извършва други дейности в частен интерес при изпълнение на правомощията или задълженията си по служба.”, се казва в заповед на областния управител.



„Конфликт на интереси има и относно факта, че общинският съветник е в съпружески отношения с директора на дирекция „ Общинска собственост, териториално и селищно устройство” в същата община.


Предвид изложеното, считам че общинския съветник, в качеството си на лице заемащо публична длъжност и неговата съпруга в качеството на директор на дирекция „ Общинска собственост, териториално и селищно устройство” са свързани лица, което поражда основателни съмнения в безпристрастността и обективността на изготвените експертни оценки отнасящи се до имоти „общинска собственост”, касаещи горевизираната дирекция.”, гласи още заповедта.