Измамник от Добрич събира пари от кандидати за работа на морето

Мним работодател бе заловен в Добрич. И докато из страната измамници събират хилядарки по тази схема с обещания за работа в чужбина, то нашенецът действал на дребно и завличал кандидатите за сезонна заетост с пари за карта за пътуване до морето.

Измамник от Добрич събира пари от кандидати за работа на морето

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, криминалисти и служители на Първо РУП задържаха 32 – годишен мъж от град Добрич.

 

От месец април тази година той пускал фалшиви обяви за работа и получавал различни по размер суми.    

   

Измамникът се представял под различни имена за работодател или собственик на туристически обекти по северното Черноморие. Под претекст, че набира персонал за предстоящия туристически сезон от кандидатите за работата са били събирани различни по размер суми за изготвяне на медицинско свидетелство за работа, карти за пътуване с автобусен транспорт до работното място и др.   

 

Срещите на мнимия работодател са провеждани в различни заведения на територията на град Добрич, както и на обществени места, включително градски парк „Свети Георги”, където пострадалите са предоставяли копия от лични карти, трудови книжки, дипломи за завършено образувание и други.     

 

ОД МВР - Добрич апелира гражданите, които са станали жертва на подобна измама, били са ощетени от задържания и не са съобщили за това, да го направят в най-близкото полицейско управление или на телефон 112.