Удареното от камион момче още е в кома

Състоянието на момчето е много тежко, то е в кома, на изкуствено дишане, с черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Удареното от камион момче още е в кома

djengisИнформацията за състоянието към момента на ударения 16-годишен велосипедист даде директорът на добричката болница д-р Мариян Ананиев.

 

Детето е настанено в интензивното отделение на МБАЛ - Добрич.

 

Вчера, около 15.35 часа 16-годишният Дженгис Билял е отивал с колелото си на тренировка по хандбал с юношите младша възраст на ХК Добруджа. Момчето е ученик в местното спортно училище.

 

Товарен автомобил ЗИЛ–130 с прикачен колесен компресор потегля на собствен ход по наклонената улица покрай училище "Климент Охридски", в посока булевард Русия. Шофьорът П.Т. (37г.) не е взел мерки камионът да не потегли. Водачът успява да настигне ЗИЛ-а и в движение избутва колегата си М.Я. (43г.) от село Соколово, който се е намирал в кабината.

 

Последвалите опити на шофьора да овладее тежката машина са безуспешни и на кръстовището с булевард Русия той също скача в движение от камиона. ЗИЛ-ът продължава своето движение през разделителната ивица на булеварда и удря 16-годишния колоездач.

 

Водачът също е настанен в интензивното отделение при МБАЛ Добрич с фрактура на таза и бедрото, с множество травми, без опасност за живота. Третият пострадал М.Я. - работник в "Пътно строителство", е настанен в неврохирургия при МБАЛ Добрич, с комоцио и травма на главата, без опасност за живота.  

   

По случая е започнато досъдебно производство по описа на Първо РУП гр. Добрич. Продължава работата по изясняване на фактическата обстановка, причинила тежкото пътно транспортно произшествие.