Над 300 учени от цял свят се събират на геоконференция в Албена

За дванадесети пореден път България ще бъде домакин на уникално научно събитие, единствено по рода си в световен аспект – Мултидисциплинарна Геоконференция и ЕКСПО – SGEM 2012

Над 300 учени от цял свят се събират на геоконференция в Албена

Този уникален по своята същност форум обхваща 24 научни направления от областта на геонауките, занимаващи се с правилната експлоатация на нашата планета – проучвания и добив на ресурси, начини за възстановяване, нови и възобновяеми енергийни източници, отпадъци, екология, води, нанотехнологии, морски, океански и горски екосистеми, почви, нефт и газ, ядрени технологии и прочие направления, с една единствена цел: Да направим планетата ни едно по-добро място за нашите деца и тяхното бъдеще.


 

Сред основните съорганизатори на Геконференции SGEM са Академиите на науките на България, Чехия, Латвия, Полша, Русия, Сърбия, Словакия, Украйна, Българската индустриална камара, много университети от Европа, Австралия, Азия и Америка, частни компании от бранша и други.

 

Тази година Международна Научна Мултидисциплинарна Геоконференция и ЕКСПО – SGEM 2012 ще се проведе в периода 17-23-ти юни, в конгресен център Фламинго Гранд на к.к. Албена. Официалното й откриване е на 18-ти юни, понеделник, от 9.30 h, зала Фламинго Гранд.

 

През годините в Геоконференции SGEM досега са участвали над 4000 учени от повече от 50 държави от всички континенти, а тази година имаме над 600 регистрирани участници.

 

В рамките на 5 конферентни дни над 300 учени ще присъстват лично да представят своите трудове в съответната научна сесия.

 

Научните доклади се отпечатват в специални конферентни сборници от няколко тома.
Всеки конферентен сборник се индексира в най-големите международни научни бази данни, което определя и изключително високия Импакт-фактор на събитието.


Най-добрите презентации ще бъдат наградени на официалното закриване на конференцията, на 22-ри юни.