АСК Добрич за първи път домакинства на републиканския шампионат по офроуд

Четвърти кръг от шампионата на България по офроуд ще се проведе в Добричка област от 26-ти до 28-ми октомври

АСК Добрич за първи път домакинства на републиканския шампионат по офроуд

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб Добрич, като за рали-рейда отговаря Златан Златев, а за трофи – Галиан Господинов. Трасето е 800 километра, съобщиха организаторите.

 

Екипажът Христо Калинков – Ясен Денев, безапелационни победители в първия кръг, имат желание да участват във всички фази на шампионата, но организацията на състезанието на наш терен вероятно ще изисква тяхната помощ, затова ще  пропуснат надпреварата като преки участници.

 

Господинов подготвя нова машина и има амбиции да участва в другите кръгове от шампионата. В края на юни предстои  второто състезание, в Пловдив. 

 

Добричките екипажи имат опит в организацията на подобни мероприятия, защото от 2007-ма година насам, те играят основна роля в подготовката на варненското рали. Всички лицензирани състезатели в България ще участват в добричкото издание на шампионата.

 

„Имаме какво да покажем, запазили сме територии, нещо, което не е виждано, така че би трябвало да останат много доволни всички участници.” съобщи Господинов.

 

Третият кръг от шампионата е рали Балкан офроуд маратон от 7-ми до 14-ти септември. В три от дните 8 – 10-ти, то ще се проведе на територията на България. Тези обиколки ще влязат като кръг от републиканския шампионат. Добричкият екип Калинков - Денев ще участва в цялото състезание, което стартира в Албания, преминава през Македония, България и приключва в Гърция.

 

Последният пети кръг ще се проведе Бургас през ноември.

 

Очаква се до две години офроуд състезанията в България да са на световно ниво.

 

Видео от първия кръг на шампионата вижте тук: