ВМРО - Добрич възмутени от срещата на областния управител на Добрич със Свидетели на Йехова

ВМРО – Добрич изрази възмущението си от проведената днес среща между Областния управител на Добрич и представители на "Свидетели на Йехова". Желязко Желязков прие в кабинета си по тяхна молба представители на религиозната общност.

ВМРО - Добрич възмутени от срещата на областния управител на Добрич със Свидетели на Йехова

В декларацията на ВМРО - Добрич се казва: "За нас е недопустимо държавна институция да проявява интерес, толерирайки по този начин една организация, която открито отрича държавността. Ако Областният управител се бе запознал с реалните постулати на “Свидетели на Йехова”, а не с тези, които те представят пред обществеността щеше да разбере, че сектата отрича държавните символи, националния химн, знаме и герб, както и всички официални и лични празници."


 

Дали представителите на сектата са споделили пред областния управител, че тяхната организация се финансира с приходи от имоти, дарени от техни последователи, които са били склонени да се откажат от имуществото си, за да попаднат сред избраните, които ще живеят и след края на света – това е една от догмите на сектата, питат войводите. Друг въпрос, който поставят е дали областният управител се е интересувал продължава ли сектата да проповядва сред последователите си отказ от кръвопреливане – една доказано животоспасяваща интервенция, която “Свидетели на Йехова” забраняват.

 

ВМРО е последователна в своята позиция за забрана на антихуманнта секта и ще продължи да преследва тази цел, категорични са от родолюбивата организация.

 

Съзнаваме, че тази борба няма да е лека, след като държавни институции явно толерират т.нар. “вероизповедание”, което няма нищо с религията, а е всъщност една търговска организация, която печели за сметка на заблудените души, които привлича в редиците си, заявяват от ВМРО - Добрич.

 

Войводите припомнят, че в Добрич ВМРО организира подписка с искане за забрана на дейността на сектата и за преустановяване дейността на незаконното сектантско сборище, маскирано като “учебен център” по ул. “Осми март”. Искането бе подкрепено от хиляди наши съграждани, но държавните и общински институции не сметнаха за нужно да реагират.

 

Утре представители на ВМРО ще връчат протестно писмо на областния управител.