Ученик от Добрич се срещна с Цецка Цачева

Във връзка с Деня на детето, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)организира заседание за членовете на Съвета на децата към нея. Представител на Община Добрич в съвета е Христо Бекяров, ученик от ЕГ „Гео Милев”.

Ученик от Добрич се срещна с Цецка Цачева

На 1 юни,  заедно с останалите 28 членове на съвета, той беше на посещение в Народното събрание. Децата се срещнаха с председателя Цецка Цачева и с парламентарните комисии по образование, младежта и спорта и социалната политика. Участниците в заседанието бяха приети и от омбудсмана на България, пред който те изказаха своите мнения и становища относно Закона на закрила на детето и Закона за народната просвета.


 

Под ръководството на Калин Каменов – председател на ДАЗД, участниците работиха по 4 обучителни модула – „Механизми за структуриране и действие на общински ученически съвети”, „Връзката между образование и бизнес среда”, „Предложения за промяна в НК по отношение агресия и насилие спрямо деца”, „Ролята на медиите като фактор за възпитанието на подрастващите”.

 

Христо Бекяров взе активно участие с предложения и становища за изграждане и функциониране на общинските ученически съвети, които от следващата учебна година ще действат като формални младежки структури на територията на общините. По време на заседанието на Съвета на детето бяха приети нови членове, а тези, които поради навършване на пълнолетие го напускат, получиха благодарност за участието си през годините и поздравления.