Български и румънски фирми търсят персонал на трудова борса в Добрич

Младежи от Добрич, Ереван, Тбилиси, Одрин и Констанца ще са част от посетителите на започващата утре трудова борса.

Български и румънски фирми търсят персонал на трудова борса в Добрич

Ученици и студенти от общо пет държави и работодатели от Румъния и България ще се включат в Трудовата борса. Свободните работни и стажантски позиции, които ще бъдат представени на събитието ще бъдат най-разнообразни, като организаторите посочват, че ще се търсят дори и фотографи за Черноморието в Румъния и България. Други свободни работни места ще има за търговски представители, дистрибутури, техници, монтьори на селскостопанска техника, общи работници за земеделие, хотелски и ресторантьорски персонал за Южното и Северното ни Черноморие.

Събитието ще бъде официално открито в 10.30 часа утре (сряда) и ще бъде отворено за посетители до 18 часа в четвъртък (7 юни) в Общински младежки център - Добрич.

По време на борсата, подкрепена от Дирекция Бюро по труда – Добрич, ще бъдат предоставени съвети за намиране на работа, за подготовка на автобиография, за провеждане на интервю и др.

 

Все още желаещите фирми могат да се запишат за участие и то напълно безвъзмездно.

Събитието се организира от „Добруджанско аграрно и бизнес училище”  и Сдружение „Маре Нострум” – Румъния по проект „ИНО – ДЖОБС: Създаване на възможности за заетост в трансграничния регион чрез идентифицирането на иновативни работни места и предоставяне на специализирано обучение”, изпълняван по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.