Всеки втори българин кръшка; Погнаха зърнени босове, след Гришата...

Водещите заглавия в част от изданията на централната преса днес

Всеки втори българин кръшка; Погнаха зърнени босове, след Гришата...
в. „СТАНДАРТ”

След Гришата: Зърнени босове горят

Някой лъже с десетки милиони ДДС, заяви Симеон Дянков

След Гриша Ганчев иде ред на зърнените босове.  Акцията на данъчните, която започна в захарния бизнес, ще продължи до края на годината с удари срещу някои от най-големите производители и търговци на зърно. Те се проверяват за ДДС афери. "Сметките в зърнения бизнес не излизат. Някой лъже, и то с десетки милиони", заяви в интервю за "Стандарт" вицепремиерът Симеон Дянков.

в. „ТЕЛЕГРАФ”

„Парното ни дере”

„Топлофикация София" за надвзети суми през отоплителния сезон, изчисли „Телеграф". Отоплителното дружество обаче години наред отказва да плаща лихви за парите, които ни връща. В същото време ни начислява над 10% наказателна лихва, ако ние забавим някое плащане.
 
в. „НОВИНАР”

НАП продава „Ламборгини” за по 40 000 лева


Пускат на търг апартаменти на морето и кафене за 85 500 лева в Банско


Три колесни трактора „Ламборгини” за по 40 000 лева пускат на търг от НАП-Пловдив. Машините са в много добро техническо състояние и външен вид, посочват от приходната агенция. Возилата имат дизелови двигатели, а мощността им е 83 конски сили.

в. „ЗЕМЯ”


Кокошките ни вече са щастливи

В същото време българите са в челните места в класациите за най-нещастни хора в света


За разлика от хората, всички кокошки в България вече са щастливи. От 1 юни родните птицеферми са покрили изискванията на Европейската комисия за хуманно отглеждане, рапортува вчера земеделският министър Мирослав Найденов във Велико Търново.
 
в. „ ДУМА”

Фрапиращи случаи на конфликт на интереси

Кмет назначил снаха си да проверява общинския бюджет и съветник гласувал за поръчка на собствената си фирма

Фрапиращи случаи на конфликт на интереси е установила специализираната комисия, която следи за подобни нарушения, стана ясно вчера. Най-често става въпрос за злоупотреби с обществени поръчки, съмнителни гласувания в общински съвети и назначаване на роднини, обясни председателят на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

в. "ТРУД"

„Политолог е фаворит за и.д. шеф на СДС”

Синята партия насрочва избори за председател през юли

Зам.-председателят на СДС Любомир Ковачев е най-вероятният временен лидер на партията. Това предположиха от „Раковски" 134 преди сбирката на Националния съвет (НС) днес. Той трябва да насрочи вътрешни избори за председател и да избере кой да води СДС до вота. Политологът Ковачев е от СДС-София. До нуждата от нов лидер се стигна, след като Мартин Димитров подаде оставка заради отказа на НС да потвърди „Синята коалиция" с ДСБ за парламентарния вот догодина.

в. "МОНИТОР"

„Всеки втори българин кръшка”

Само 8% признават за изневяра


Всеки втори българин кръшка на половинката си, като се отдава на тайно флиртуване с представител на другия пол. Това показва проучване на здравен сайт, проведено сред 400 мъже и жени от цялата страна. Анкетираните са на възраст между 16 и 79 години. Флирт с непознат е най-голямото прегрешение на нашенеца. Близо 45% си позволяват да изпият чаша кафе или да потанцуват с представител на другия пол, без половинката им да знае за това. Едва 8% обаче открито споделят, че лятото ги предразполага към изневяра.

„3 години условно за дипломата менте”


Бившата шефка на фонд „Земеделие” сключи споразумение с прокуратурата

Софийският районен съд осъди на 3 години затвор условно с 5-годишен изпитателен срок бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева.
 
в. "24 ЧАСА
"

„Спират газа за „Топлофикация София”


Няма да оставим хората без топла вода, каза шефът й Стоян Цветанов

„Нула кубически метра да е доставката на природен газ за „Топлофикация София", считано от 14 часа днес (вчера - б.р.)." Това изисква шефът на „Булгаргаз" Димитър Гогов. Причината е, че столичното парно не е погасило всички задължения за гориво. „Няма да допуснем спиране на топлата вода за столичани", категоричен бе пред „24 часа" Стоян Цветанов, директор на топлофикацията. Той е дал график за издължаване към „Булгаргаз" и до края на седмицата това щяло да е факт. Имало и резерв на мазут, но до него нямало да се стигне.

„Оспорват в съда по-скъпата синя зона в София”

От септември час в синята зона поскъпва двойно. Софиянци обаче се надяват Административният съд да отмени новите правила за паркиране.