Момчетата на ХК Добруджа - шести в страната, юношите ще атакуват титлите

2 победи и 3 загуби записаха хандбалистите на Добруджа на държавните финали при 13-годишните момчета.

Момчетата на ХК Добруджа - шести в страната, юношите ще атакуват титлите

Осемте най-добри отбора в страната в тази възрастова група спориха за медалите в Горна Оряховица от петък до неделя.


 

Треньорът Христо Йорданов изведе момчетата на Добруджа до държавните финали, след много силни игри на отбора през целия сезон.

 

В Горна Оряховица децата от Добрич победиха "Панагюрище" и загубиха от бъдещия шампион Спартак (Варна) и Левски (град Левски) в мачовете от предварителната група.

 

След това добруджанци победиха силната школа на Локомотив (Варна), а в спор за петото място отстъпиха на Академик (Благоевград). Така 13-годишните момчета на Добруджа завършиха като шести в страната през тази година.

 

В края на тази седмица, от 8 до 10 юни, 15-годишните юноши на Хандбален Клуб Добруджа са домакини на държавните финали при кадетите. Отборът от Добрич, воден от треньора Светослав Божков, вече спечели Купата на България през този сезон.

 

Седмица по-късно и юношите младша възраст на Добруджа ще спорят за титлата в шампионата в зала "Русалка". Треньорът Светослав Божков изведе и 17-годишните хандбалисти до купата през тази година. 

 

Освен при децата, приключи сезонът и при старшата възраст. Припомняме, че 19-годишните хандбалисти на ХК Добруджа са вицешампиони на страната, след като загубиха с дузпи финалния мач.