Добруджа ще играе в евротурнирите за осма поредна година

Юношите на Хандбален Клуб Добруджа - по стъпките на мъжете, три гарнитури на отбора ще спорят за републиканската титла в следващите седмици.

Добруджа ще играе в евротурнирите за осма поредна година

С победата си над Локомотив (Варна) във вторник и 13-годишните юноши на ХК "Добруджа" се класираха за финалите в първенството. Момчетата, водени от треньора Христо Йорданов, заслужиха да играят на държавните финали от 1 до 3 юни. Осемте най-добри отбора в страната при 13-годишните ще си оспорват титлата и медалите в Горна Оряховица. Добруджа е в една група с Левски (град Левски), Спартак (Варна) и Панагюрище.


 

Седмица по-късно в Добрич ще се проведе заключителният турнир за определяне на шампион при 15-годишните. Кадетите на Добруджа с треньор Светослав Божков вече спечелиха Купата на България през този сезон и сега са амбицирани да направят златен дубъл. Турнирът е в периода 8-10 юни.

 

И 17-годишните юноши, които също са водени от младия наставник Светослав Божков и са действащ носител на Купата на България, ще домакинстват на държавните финали в зала "Русалка" в Добрич от 15 до 17 юни.

 

Всички гарнитури ще се борят поне за медали от първенството. Припомняме, че финалите при 19-годишните вече се изиграха и старшата възраст на Добруджа е вицешампион на България.

 

Мъжкият отбор на ХК Добруджа, който само преди дни стана шампион на страната, ще участва в евротурнирите през есента за осми пореден път. Тъй като коефицентът на България не е достатъчен за представител в Шампионаската лига, добричлии ще играят в Лига Европа - нов турнир, който обединява КНК и Купата на Европейската хандбална федерация. Добруджа неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Най-успешно бе участието на добричлии през 2008/2009 година, когато пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия), а жълто-зелените хандбалисти достигнаха до 1/8-финалите в Челъндж къп.