Краткотрайни дъждове, гръмотевици и слънце

Преди обяд над страната ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време

Краткотрайни дъждове, гръмотевици и слънце
Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Условия за по-значителни валежи има в североизточната част на страната и в планинските райони. Вятърът ще бъде слаб, предимно от северозапад, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва и променя посоката си. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анна Дякова. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за май.

Над планините около и след пладне ще има значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд облачността ще се увеличи и на много места ще превали и прегърми. Условия за по-значителни валежи има главно по северното крайбрежие. Максимални температури 22°-24°. Температурата на морската вода е около 18°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.