Вестниците пишат...

Рушат частично опасни сгради в Пернишко, пише „24" часа. Бедстващите хора се настаняват във фургони и палатки.

Вестниците пишат...
50 сгради в Перник трябва да бъдат съборени, защото имат конструктивни поражения след силния трус на 22 май. Това сочи проверката на комисиите, които изследват постройките в областта. До момента са проверени 14 хиляди сгради. Ще бъдат съборени и отново изградени две детски градини и едно училище в Радомир, допълва изданието.

„Чиновникът с максимум 3500 лева заплата", е заглавието на уводната статия на днешния брой на „24 часа". От първи юли максимумът за чиновническа заплата ще бъде 3500 лева. Оттогава влиза наредбата за възнагражденията на чиновниците, подготвена от вицепремиера Симеон Дянков. Право на тази сума може да има главният секретар на МС, ако е достигнал най-големият /шести/ ранг в чиновничеството.

Сборни пунктове в кварталите при земетръс е заглавието по горещата тема в последните дни на вестник „Труд". При силни трусове хората ще се събират в специални сборни пунктове в паркове, градинки или на площади. това предвижда работна програма, подготвена от Геофизичния институт при БАН, пише вестникът. Ще бъдат изработени специални карти на пунктовете в населените места, където ще се дава първа помощ и информация след трус.

Вестник „Труд" - Учат богаташки съпруги да приземяват самолети

Съпруги на богаташи от цял свят ще се учат как да приземяват самолети, ако мъжете им припаднат докато пилотират, пише вестникът. Това ще бъде част от програмата на годишната среща на Световната асоциация на собствениците и пилоти на самолети "Сирус", която се провежда край Балчик.
Организацията има над 5000 члена, предимно бизнесмени, които сами пилотират 4-местните летателни средства. Веднъж в годината те се събират за да се обучават и обменят опит.