Славейковци отбелязаха 24 май

И в известното реномирано добричко училище “Петко Рачов Славейков” беше честван Деня на славянската писменост и българската култура. Училищният двор от разнни зори ехтеше от весели детски песни, примесващи се в гълчавата на стотиците ученици, учители и родители.

Славейковци отбелязаха 24 май
Под звуците на националния химн беше вдигнат флагът на Република България и с тържествено слово за делото на Равноапостолите, Солунските братя Константин-Кирил и Методий, изнесено от директора господин Георги Георгиев, празникът за славейковци беше открит.
 
Ученици, учители, родители, гости бяха поздравени от малки и големи талантливи изпълнители, звучаха добруджански песни, естрадата се разтърсваше от детските танци, стихотворения изпълниха най-малките – първокласниците, мажоретният състав изнесе своя програма.
 
А после настъпи знаменателният миг – абитуриентите от знаменната група предадоха флага на училището на наследниците си. И с радост и малко тъга, поведоха манифестацията на славейковци към централния площад, където колоната на СОУ “Петко Рачов Славейков” се вля в колоните на празнуващите добричлии.

 


Александра Николова

Димитър Янакиев

Снимка - Пламена Нейчева