Силни дъждове тази нощ и утре

Още през тази нощ с усилване на вятъра от север ща започнат силни дъждове, които ще продължат през целия ден утре (петък). Това прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Силни дъждове тази нощ и утре
През нощта с усилване на вятъра от север ще започнат валежи, които след полунощ в Северна България се очакват да бъдат значителни. Утре (петък) облачността над страната ще е значителна и на много места ще има валежи, по-интензивни ще са в Северна България. В Източна България ще духа умерен вятър от север, североизток.
 
Максималните температури в страната ще бъдат между 17 и 22°.
 
Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максималните температури там ще са между 18° - 20°. Температура на морската вода е 18° - 19°, вълнение на морето е 1-2 бала, по носовете - до 3.
 
В събота ще има повече слънце и в по-голямата част от страната дневните температури ще бъдат малко по-високи: максималните ще са между 20 и 25°. Валежи ще има в Западна България, след обяд и на места в Горнотракийската низина, Централна Стара планина и Родопите. В неделя в Западна и Централна България отново ще има валежи. В Източна ще духа до умерен източен вятър, облачността ще е разкъсана, превалявания са малко вероятни. И в началото на следващата седмица атмосферата над страната остава неустойчива и ще има валежи.