Добруджа изпраща сезона със загуба

В последния кръг Добруджа загуби у дома от Нефтохимик с 2:3.

Добруджа изпраща сезона със загуба

В този мач бе даден шанс за изява и на младите футболисти на Добруджа, който по-рядко влизаха в игра през сезона.


 

В 19 мин. Емануил Манев изведе гостите от Бургас напред в резултата.

 

2 минути преди края на първата част той направи фрапантен пропуск, като на два пъти на метри от вратата на Добруджа вместо да страля, финтираше бранител, а след това останал сам срещу вратаря Радосвет Христов, реши пък да подава.

 

В ответната атака Ивайло Лазаров бе задържан в наказателното поле на Нефтохимик и реферът посочи бялата точка. Васил Тачев изпълни точно дузпата и изравни резултата минута преди почивката.

 

В 62 мин. капитанът в този мач Антон Димитров фаулира Юри Иванов в наказателното поле и гостите също получиха правото да изпълнят дузпа. Васил Калоянов я реализира и Нефтохимик отново поведе - 1:2.

 

Добруджанци не се предадоха и минута преди края на редовното време Павлин Тодоров много технично отбеляза за 2:2.

 

В добавеното време обаче Васил Калоянов вкара трети гол за гостите от Бургас, с който Нефтохимик спечели на стадион "Дружба" с 3:2.

 

"ГЕРБ обеща А група, но регионална ли? Горчиво...", попита агитката на Добруджа с плаката, който издигна по време на днешния мач.

 

Още преди този кръг бе ясно, че Добруджа завършва сезона в зоната на изпадащите. За Нефтохимик остава третото място, след като Ботев очаквано победи Сливен у дома и пловдивчани отиват на бараж за елита, като втори в Източната Б група. Новият член на А група е търновският Етър.

 

Съперничеството между Добруджа и Нефтохимик пък продължава тази вечер на ниво фенове с футболен мач на малки вратички между двете агитки.