Нова акция за стари електроуреди

На 1 и 2 юни (петък и събота) Община Добрич организира първата за тази година акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Нова акция за стари електроуреди

Този път инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички фирми, организации и институции на територията на Добрич. На 1 юни всички юридически лица, подали предварителна заявка на зеления телефон на Община град Добрич 058/604 573, ще могат да предадат наличното излязло от употреба електронно оборудване.

 

В удобно време транспорт на Трансинс технорециклираща компания ще посети всеки един от подадените адреси, така ненужната техника ще бъде приета директно от офиса. На 2 юни на 5 места на територията на Добрич за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил на Трансинс технорециклираща компания и всички граждани, които имат ненужни електроуреди могат да ги предадат за последващо оползотворяване. Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани.

 

Движението на специализирания автомобил ще бъде по следния маршрут със следните часове на престой:
1. Кв. Рилци – пред читалището – от 09,30 до 10,30 часа
2. Паркинга на пл. „Свобода” – от 11,00 до 12,00 часа
3. Ж.к. Добротица – паркинга пред бл. 14 (старото обръщало на тролеите по ул. „Батовска”) – 12,30 до 13,30 часа
4. Ж.к. Дружба 1 – зад бензиностанция „Лукойл” – 14,00 до 15 часа
5. Ж.к. „Балик – старото обръщало – 0т 15,30 до 16,30 часа

Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на Трансинс технорециклираща компания да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи. Заявки се приемат на зеления телефон на Община Добрич 058/604 573 всеки работен ден до 01.06.2012г. включително. Съгласно действащото законодателство предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно.