5 години зад решетките за смърт на пътя

32-годишен търпи 5 години лишаване от свобода за причинена смърт на пътя

5 години зад решетките за смърт на пътя

32-годишният Слави Симеонов от село Равнец, община Ген. Тошево започна да търпи наказание 5 години лишаване от свобода, след като Варненският апелативен съд потвърди постановената на 16.11.2011 г. присъда на Окръжен съд – Добрич.

 

С нея,  Слави Симеонов е осъден за това, че на 03.12.2010г., по главен път между Добрич и Генерал Тошево, на хиляда и петстотин метра преди втория град, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Опел Вектра”,  в пияно състояние, нарушил правилата за движение по пътищата, и по непредпазливост е причинил смъртта на 33-годишен мъж от София.Припомняме, че загиналият е изпълнявал служебните си задължения по ремонта на пътя.

 

Съдът определи наказанието да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Окръжен съд – Добрич осъди Симеонов да заплати на собственика на „Опела” 1935 лв. обезщетение за нанесените му с деянието имуществени вреди, ведно със законната лихва. Съдът постанови Слави Симеонов да изтърпи първо и отделно наказание 3 месеца лишаване от свобода, постановено му от Районен съд – Балчик, за управление на автомобил с алкохол в кръвта.