Облачно и дъждовно време прогнозират синоптиците за събота

През нощта в Централна и Източна България ще продължи да превалява. Утре над източната половина от страната облачността ще е значителна с валежи от дъжд, на места с гръмотевици.

Облачно и дъждовно време прогнозират синоптиците за събота

Там ще духа и умерен до силен север, североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност и на места е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток. Максимални температури между 17° и 22°, в София 18°-19°.


Атмосферното налягане ще е близко до средното за май.


Над планините в Западна България след обяд ще се развива купеста облачност, ще превали и прегърми. Над планините в Централна и Източна България ще е облачно и мъгливо с валежи от дъжд, на места с гръмотевици. В Стара планина над 2000м ще превалява сняг. Вятърът ще е умерен , по високите части - силен от север, североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.


По Черноморието облачността ще е значителна, ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от север, североизток. След обяд ще отслабва. Максимални температури: 17-20°. Температурата на морската вода е около 18 -19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.