Бронзов медал за добричлийката Светлана Каменова от световното първенство

Успешно участие на двете добричлийки на Световното първенство по бокс за жени в Китай - медал за Светлана Каменова и олимпийска квота за Стойка Петрова

Бронзов медал за добричлийката Светлана Каменова от световното първенство

Двукратната победителка в класацията Спортист на Добрич Светлана Каменова днес загуби на полуфинал в категория до 57 кг. от Тиара Браун от САЩ с 22:14. Първият рунд бе за българката, която поведе с 6:3, но в следващите три американката обърна развоя на срещата в своя полза.


 

Така шампионатът по бокс на света приключва с бронз за Светлана Каменова.

 

На ринга в Китай тя последователно отстрани туркинята Гюл с 16:7, Саня Султанкизи от Казахстан с 10:6 и Кил Ок Ким от КНДР с 25:15. Въпреки третото място в крайното класиране, Светлана Каменова няма да участва на Олимпиада, тъй като категорията й - до 57 кг., не е олимпийска.

 

Припомняме, че другата боксьорка от Добрич Стойка Петрова достигна до 1/4-финал в категория до 51 кг. на Световното по бокс за жени и спечели квота за игрите в Лондон. Спортист номер 1 на Добрич за 2011 г. е единствената българска боксьорка, която се класира за Олимпиадата. През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпийски игри. На световното първенство в Китай Стойка надигра последователно Лаопеам от Тайланд с 10:8, Валерия Калабрезе от Италия с 16:10 и Сара Урамун от Франция с 21:15. С влизането си в първите осем на света добричлийката се класира за Олимпиадата.