Съдят италианец, шофирал пиян край морето

За утре Районен съд – Балчик е насрочил за разглеждане наказателно дело, образувано по обвинителен акт срещу мъж от гр. Волзано, Република Италия. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 27.08.2011 г. по главен път I-9 е управлявал тежкотоварен автомобил „Мазда” с концентрация на алкохол в кръвта си 1,56 промила, установено по надлежния ред.

Съдят италианец, шофирал пиян край морето
В обвинителния акт е посочено, че подсъдимият работи като електротехник в чуждестранно търговско дружество, регистрирано на територията на Република България. Той е правоспособен водач на моторно-превозно средство. За изпълнение на служебните му задължения, компанията, в която работи, му поверила управлението на тежкотоварен автомобил.

На 26 срещу 27.08.2011 г. той посетил заведение в курортен комплекс „Златни пясъци” и изпил 3-4 бири от по 500 милилитра. Когато си тръгнал, той не се чувствал повлиян от алкохола и потеглил с товарния автомобил.

Около 02,41 ч. на 27.08.2011 г. италианецът управлявал колата по пътя от курортен комплекс „Албена” към гр. Балчик. Бил спрян за проверка от полицейски служители и бил изпробван за употреба на алкохол. Техническото средство отчело концентрация на алкохол в кръвта му в количества 1,56 промила. Служителите на реда го поканили да даде кръвна проба, а той отказал, но се съгласил с показания от техническото средство резултат.

Чуждият гражданин се е признал за виновен и е направил самопризнания.

Той е на 25 години, работи, не е семеен, не е осъждан.