Връчват две удостоверения за вписване в Почетната книга на Добрич

Краеведът Веселина Малчева и доц. д-р Михаил Христов получават удостоверения за вписване в Почетната книга на Община Добрич.

Връчват две удостоверения за вписване в Почетната книга на Добрич
Кметът на Добрич Детелина Николова ще връчи удостоверения за вписване в Почетната книга на Общината на доц. д-р Михаил Христов и Веселина Малчева на 19 май.
 
Доц. д-р Христов е вписан в Почетната книга за изключителен принос в научните изследвания и в националната и световна селекция на слънчогледа, a Веселина Малчева - за последователна изследователска, родоведска и краеведска дейност и принос в издирването, проучването, съхраняването и предаването на знание за миналото на Добрич.
 
Вписването в Почетната книга е морална награда и е израз на признанието на добричката общественост за принос и особени заслуги на удостоените в духовната и материалната сфера на Общината. В почетната книга се вписват имената на удостоените със звание "Почетен гражданин на град Добрич", както и имената на граждани с особени заслуги към Общината в областта на просветата, науката, изкуството и културата, здравеопазването, социалните дейности, сигурността, икономиката, спорта и обществено-политическия живот. Почетната книга е паметен регистър на град Добрич.