Деца и родители на протест срещу закриването на ОУ "Отец Паисий"

В протестното шествие от ОУ "Отец Паисий" до Община Добрич участваха ученици, техните родители и учители. Те изразиха несъгласието си срещу закриването на школото.

Деца и родители на протест срещу закриването на ОУ "Отец Паисий"

144 деца от 1 до 8 клас се обучават в ОУ "Отец Паисий" - Добрич. Още 26 се обхванати в предучилищаната подготовка.


 

otec_paisii_protest_600 

 

Всички мотиви за закриване на ОУ "Отец Паисий" не отговарят на реалната ситуация, заяви Стефка Недева - председател на инициативния комитет срещу закриването на училището и на родителския съвет, майка на ученик в пети клас. Финансово училището е стабилно, категорична е тя. Закриването на училището е свързано с частни интреси към сградата му, смятат протестиращите родители.

 

otec_paisii_protest_2_600 

 

Само един общински съветник - Гюрсел Кърнак, преди да гласува на сесията дойде на място в училището, за да се запознае с материалната база, финансовите отчети и др., отбеляза Стефка Недева.

 

Въпреки решението на местния парламент, вече има 17 заявления за записване в първи клас за следващата учебна година, допълни тя.

 

Протестно шествие срещу закриването на ОУ "Отец Паисий" тръгна от двора на училищетоПротестно шествие срещу закриването на ОУ "Отец Паисий" тръгна от двора на училището 

 

otec_paisii_protest_4_600 

 

otec_paisii_protest_5_600

 

Детските възгласи в защита на училището огласиха мощно центъра на Добрич днес.

 

otec_paisii_protest_6_600

 

otec_paisii_protest_7_600

 

Крайната точка на шествието бе Община ДобричКрайната точка на шествието бе Община Добрич 

 

otec_paisii_protest_9_600

 

В продължение на около 10 минути протестиращите скандираха пред Община Добрич, но никой от кметството не излезе да разговаря с тях.

 

Очаква се решението на министъра на образованието относно предложението на Общински съвет - Добрич за закриването на ОУ "Отец Паисий" - Добрич, като при потвърждаването му родителите ще предприемат нови действия за запазване на училището.