Европейският младежки поп–рок конкурс "Сарандев" започва днес в Добрич

В 18.00 часа в концертна зала "Добрич" кметът Детелина Николова ще открие двадесет и четвъртото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”.

Европейският младежки поп–рок конкурс "Сарандев" започва днес в Добрич

Организатори на големия международен форум са Община Добрич и Общински младежки център „Захари Стоянов”. Конкурсът ще протече в три поредни вечери – 16, 17 и 18 май.


 

Председател на международното жури е  известният български композитор Хайгашот Агасян.

 

На сцената в Добрич ще се представят млади изпълнители от Горна Оряховица, Ямбол, София, Ген. Тошево, Пловдив, Панагюрище, Силистра, Русе, Севлиево, Варна, Шумен и Добрич. В програмата на конкурса ще участват и чуждестранни изпълнители от Израел, Украйна, Казахстан, Русия и Узбекистан.

 

След втория тур за индивидуални изпълнители, предстои и конкурсът за нова българска авторска песен.

 

Програмата на конкурса на 18 май (петък) предвижда и концерти на Владо Димов, Дамян Попов и на звездата Орлин Горанов след Гала концерта на наградените.

 

За първи път на сцената на родния си град  Дамян Попов ще представи своя нов албум “Вярвал ли съм”.

 

В трите вечери на конкурса, зрителите ще могат да се насладят и на изпълненията на талантливата  добричка група "New Five".

 

Конкурсът "Сарандев" е един от най-престижните фестивали за млади поп-рок изпълнители, място за творчески контакти и сверяване на художествени критерии и постижения. През годините призовите награди на 24-годишния фестивал са държали в ръцете си много от известните български изпълнители, между които: Миро, Маги Джанаварова, Димана, Стоян Петров, Весела Бонева, Георги Дюлгеров и др.