Студентски град пламнал от жълтеница и краста

Заразата дошла от обществена пералня, съобщава пресата. Какви са останалите водещи теми днес:

Студентски град пламнал от жълтеница и краста
В. ТЕЛЕГРАФ
 
„ОБЩЕСТВЕНА ПЕРАЛНЯ СЕ ЗАРАЗИ”
Студентски град пламнал от жълтеница и краста Обществените перални носят зарази. Там заедно с болничното бельо се въртят и дрехи от обществени места - чаршафите от влака и покривките от ресторантите и хотелите. В машините, където се перат изцапаните с биологичен материал чаршафи, се пускат и дрехите на студентите. Именно от такава пералня е възникнал бум на жълтеница и краста в Студентски град.
 
„Борисов подари арменски коняк на Плевнелиев”
Скъп арменски коняк подари премиерът Бойко Борисов на президента Росен Плевнелиев.
 
В. ТРУД                                                                             
 
„Без субсидия за вуз с кръчма” Университетите ще остават без държавна субсидия, ако отдават имоти за кръчми и дискотеки. Това предвижда едно от предложенията за промени в Закона за висшето образование, които са обсъждани в работна група в Народното събрание, съобщи пред „Труд" шефът на парламентарната образователна комисия Огнян Стоичков („Атака").
 
„€5000 на месец за лекари и компаньонки” „Елитни клубове в Германия набират момичета за летния сезон. Отлични условия за работа и коректни отношения. Заплащане всекидневно, от 3000 до 5000 евро месечно." Това гласи една от хилядите обяви в интернет за работа на българи в чужбина. Не са малко момичетата, хванали се на подобна въдица, без да се за-' мислят, че такива суми може да се получават само ако продаваш нещо ценно - като много високо образование например.  
 
В. 24 ЧАСА
 
„Любовници  на бизнесмени с осигурени старини” Съпруги и любовници на бизнесмени вече ще имат право на пенсия за инвалидност, болнични и обезщетения за майчинство. С промени в осигурителния кодекс те получават статут на самоосигуряващи се. Вноските им ще са върху минимума от 420 лв.Идеята е да не бъдат лишени от социални права, при положение че помагат в семейната фирма, макар по документи да не са нейни служители. Предложението на социалното министерство е съобразено с изисквания на ЕС.
 
„Съдят ром от Столипиново за менте шестица от тотото”
Късметът спохожда онези, които най-силно го търсят. Следвайки тази максима, преди година ромска фамилия от пловдивския кв. Столипиново се изсипва в тотопункта на ул. "Кедър" 1 и търси печалба за шестица от играта "6 от 49" в 31-ия тираж. Там на 21 април 2001 г. е подаден фишът.
 
В. 168 ЧАСА
 
Гаврата на Галеви
Заради такива случки като бягството на побратимите от Дупница никой у нас и в чужбина не вярва, че в България може да има справедливост
 
Знаете ли какво е "Велорекс"?
Това са ония много симпатични триколки, които се срещаха по българските улици в най-ранното ми детство. Произвеждаха се в Чехословакия и бяха евтина алтернатива на автомобилния транспорт.
 
Партията на Кунева с подкрепата на САЩ и Брюксел Ще бъде партия на евроентусиастите, а Даниел Вълчев ще пише устава
Още от самия си старт партията на Меглена Кунева ще разполага с бонус - благосклонно отношение от страна на САЩ и Европейския съюз. Това ще бъде една от малкото български формации, която няма да е необходимо да се обяснява надълго и нашироко коя е, каква е и що за човек е лидерът й. Просто защото Меглена Кунева е добре позната в международните среди и миналото й на еврокомисар е достатъчно известно.