В петъчния ден ще преобладава слънчево време

До полунощ валежите и гръмотевиците в повечето райони постепенно ще затихнат, облачността ще се разкъса. Само на отделни места, главно в Централна България и след полунощ ще има превалявания и гръмотевична дейност. Минимални температури - между 9 и 14°. В София - около 9°.

В петъчния ден ще преобладава слънчево време

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и планинските райони. След обяд на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 23 и 28°. В София - около 23°.



Атмосферното налягане е по-високо от средното за май и още малко ще се повиши.
Над планините ще има разкъсана облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен изток-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 9°.


Над Черноморието ще има променлива облачност. По южното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб и умерен север-североизточен вятър. Максимални температури - между 21 и 26°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.