Премиера на «Мълчаливи хоризонти» от Георги Балабанов

На 10-ти май,четвъртък, от 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои премиера на книгата на Георги Балабанов «Мълчаливи хоризонти».

Премиера на «Мълчаливи хоризонти» от Георги Балабанов

Петата поредна книга на автора ще бъде представена от Марин Кадиев – председател на съюза на независимите писатели в България, който е редактор на сборника с разкази. Книгата е издадена от издателство «Матадор 74».


 

Вначалото авторът споделя «В тази книга, във всеки ред на разказите бие и пулсира съвестта ни. Толкова разнолика и толкова близка. Съвест, която поставя на везните измеренията на сторените от нас дела…. Мисля, че всеки читател ще намери своите мечтани хоризонти, пътувайки към светлината с магията на словото. »

 

За сборника, Ина Крейн, член на УС на СНБП гр. София казва в предговора «Мълчаливи хоризонти е художествена песен в проза за пъстротата, необятността и дълбочината на човешката душа. Ако ? разрешите да ви докосне, тя ще ви се усмихне, стопли, разплаче, пречисти. Само трябва да ? позволите да се слее с пулса на вашата душа мълчаливо. Тогава със сигурност ще разберете защо сборникът е озаглавен точно така.».