Германец спечели колоездачния критериум за купа "Изида" в Добрич

Германецът Марсел Калц от тима на Руди Проджект спечели колоездачния критериум за купа „Изида”, който е част от програмата на международното състезание по колоездене Гран При на Добрич.

Германец спечели колоездачния критериум за купа "Изида" в Добрич

Той оглави крайното класиране, след като събра 17 точки в днешния 60-километров критериум из улиците на Добрич. Надпреварата включваше 12 обиколки по 5 километра със спринт на всяка втора обиколка. Втори с 12 т. завърши Михаел Гросо от румънския национален отбор, а трети с актив от 9 т. се класира Али Раса от турския клуб Брисаспор.


 

kolofinal3_600 


Шестицата допълниха Небойша Йованович (Раднички, Сърбия), Кристиян Грахман (Руди проджект, Германия) и унгарецът Кристиан Ловаши (Туснад, Румъния).  Най-добрите получиха своите парични награди от ръководството на Изида – братята Младен и Георги Матееви.  


Началото на  колокритериума даде заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов в присъствието на кмета на община Добрич Детелина Николова, Петър Бончев – председател на Българския колоездачен съюз, Николай Колев – заместник-председател на БКС и на Балканската федерация по колоездене и Веселин Михайлов – генерален секретар на БКС. Главен съдия на състезанията е представителят на Международната колоездачна федерация Милан Дворшик (Словакия).


Състезанието, което се провежда в Добрич, е включено в календара на Международния колоездачен съюз и се провежда под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

 

Категорията на "Grand Prix Dobrich" е 1.2, затова носи повече точки за Световната купа в сравнение с Обиколката на България. В "Grand Prix Dobrich” участват 16 отбора, 4 от тях – български. В надпреварата се включиха тимове от Румъния, Гърция, Германия, Турция, Франция, Унгария, Сърбия и Босна и Херцеговина. По време на престижния колоездачен форум се провеждат два колокритериума по улиците на Добрич и две състезания извън града.

 

Утре, 6 май, от 13:00 часа, ще се проведе и последното състезание – близо 200 км общ старт по маршрут Добрич - Крушари - Оногур - Хитово - Карапелит - Рилци и обратно.

 

kolo3_600