Българин спечели първото Гранд при Добрич

Колоездачът Мартин Грашев от тима на Несебър триумфира в първото Гранд при „Добрич”, съобщават от пресцентъра на международната надпревара.

Българин спечели първото Гранд при Добрич

Втори в днешния масов старт с дължина 170 км завърши Небойша Йованович от сръбския Раднички, а трети финалната линия пресече Али Раза от турския Брисаспор, който в първия ден на международната проява спечели критериума „Димитър Колев”.


 

Общо 75 състезатели стартираха в Добрич и преминаха през Балчик, Албена и Каварна. 28 от тях влязоха в контролното време.

 

„Състезанието бе много тежко. В него Мартин Грашев показа своята класа и доказа защо е в проекто олимпийския състав. Неговият успех днес ще натежи при избора ми кои двама колоездачи да изпратя на Олимпиадата в Лондон, но още нищо не е решено. До последно всеки елитен наш колоездач трябва да се подготвя на максимум и да се бори за мястото си в националния тим”, заяви след днешното състезание националният селекционер Красимир Колев.

 

Победителят Мартин Грашев сподели, че днешната победа я дължи на своя съотборник Спас Гюров, който по време на надпреварата го подкрепял и го извел до успеха. Шампионът посвети победата на бащата на своя съотборник Александър Алексиев, който днес внезапно е починал. Всички колоездачи от Несебър участваха с черни траурни ленти на ръцете.

Второто Гранд при „Добрич”, което носи точки за международната ранглиста, е в неделя, а утре от 16.30 часа до Съдебната палата ще бъде даден старта на критериума за купа „Изида”, в който участниците и зрителите ще получат множество награди от сладоледената компания.