Български дербита на кортовете на "Изида" в Добрич

Симон-Антъни Иванов се класира за четвъртфиналите в сингъла при момчетата до 12 г. в международния турнир по тенис "Изида къп" в Добрич, съобщават от пресцентъра на турнира. Той победи с 6-4 6-2 Христо Пласевски от Македония, а днес ще спори за място на полуфиналите с Данко Йорданов.

Български дербита на кортовете на "Изида" в Добрич

Сред осемте най-добри се нареди и Адриан Андреев след успех с 6-3 6-3 над Бенямин Нив. Безпогрешно върви и Леонид Шейнгезихт от Русия, който миналата година си тръгна с титлата от Добрич. На осминафиналите шампионът елиминира Дмитро Шкитов от Украйна с 6-0 6-0.


 

При момичетата 5 тенисистки от България се класираха за четвъртфиналите, като в предстоящия кръг два от мачовете са изцяло български - Деря Ехе - Сара Маздрашка и Микаела Константинова - Гергана Топалова. Михаела Гаджева днес ще спори с Алена Юрченко от Русия.

 

Днес около обяд са полуфиналите при двойките. Мачовете са: Адриян Андреев/Данко Йорданов (Бълг) - Симон-Антъни Иванов/Мартин Станчев (Бълг) и Берке Коскън (Тур)/Леонид Шейнгезихт (Рус) - Василий Донту/Александър Витцов (Мол).

 

Две двойки от България достигнаха до тази фаза на турнира и при момичетата, където ще срещнат състезателки от Русия. Михаела Гаджева и Гергана Топалова ще излязат на корта в Добрич срещу Наталия Болтинска и Александра Степанова. Микаела Контантинова и Сара Маздрашка гонят финал в мача си с Мария Манилова и Алена Юрченко.

 

В утешителните турнири финалистка е Стефани Георгиева. За първото място тя ще играе срещу победителката от срещата Розалина Юсева и Кармен Ману (Рум). При момчетата финалната среща ще противопостави Анней Ласка (Блp) и Рарес Манду (Рум).