14 българи на осминафинал в сингъла на "Изида къп"

14 българи записаха победи в 1/16-финалите в сингъла при момичетата и момчетата до 12 години в международния турнир по тенис в Добрич „Изида къп”, информират от пресцентъра на надпреварата.

14 българи на осминафинал в сингъла на "Изида къп"

При момчетата Симон-Антъни Иванов отстрани Рарес Манду от Румъния с 6-0 2-6 6-3, а за място на четвъртфиналите ще срещне Христо Пласевски от Македония. Адриян Андреев победи Анней Ласка с 6-1 6-4. Стефан Телкеджиев отвя Федор Королев от Русия с 6-0 6-0, а Йоан Гърбачков надделя с 6-1 6-1 Борис Геренски. На осминафиналите един срещу друг ще излязат Ивайло Керемедчиев и Данко Йорданов. Напред продължава миналогодишният победител Леонид Шейнгезихт от Русия след 6-1 6-1 над Николай Николов.


 

single7_600 

 

При момичетата успешно своето участие започнаха Александра Илиева, Деря Яхе, Сара Маздрашка, Микаела Константинова, Гергана Топалова, Симона Борисова, Михаела Гаджева и Тина Манолова. Организаторите от тенис клуб "Изида" поемат гостоприемство /хотел и храна/ на осемте най-добри български състезатели при момчетата и момичетата, както и на официалните национални състезатели на отборите гости до отпадането на последния участник от отбор. 

 

db4_600 

 

Изиграха се и първите срещи от основните схеми при двойките в международния турнир по тенис "Изида къп" за момичета и момчета до 12 години, който е от календара на Тенис Европа. 4 тандема от България при момичетата се класираха за четвъртфиналите, съобщават от пресцентъра на турнира. Михаела Гаджева и Гергата Топалова елиминираха молдовките Санда Которобай/Виталия Стамат с 3-6 6-3 10-6. За място на полуфиналите те ще срещнат София Калачева/Тина Манолова, които надделяха с 6-1 6-2 над Никол Димитрова от България и Василея Грива от Гърция. Друг четвъртфинал отново противопоставя едни срещу други на мрежата две български двойки. Симона Борисова и Деря Яхе ще спорят с Микаела Константинова и Сара Маздрашка след успех на осминафиналите с 6-3 6-2 над Варвара Грива от Гърция и Виктория Веселинова от Македония. Четвъртфиналистка е и Кристина Капитанова, която се включи в турнира с туркинята Илай Йорук. България има силно присъствие и при момчетата, където първи кръг успешно прескочиха Симон-Антъни Иванов/Мартин Станчев, Александър Димитров/Галин Русев, Адриан Андреев/Данко Йорданов, Ивайло Керемедчиев (Бълг)/Славчо Темелковски (Мак).

 

Финалите при двойки са предвидени за петък /4 май/, а по единично ще се играят в събота /5 май/. За призьорите организаторите са подготвили атрактивни награди /2D плакети и медали/. Всички приятели на тениса са добре дошли в Спортен комплекс "Изида" в Градски парк "Св.Георги" да се насладят на играта на малките шампиони.