Dobrich Online Виж пълната версия

Над 120 хил. лв. са необходими за "легнали полицаи" в Добрич

2012-03-26 08:49:26

Общините нямат готовност да изпълнят изискванията на двете министерства, разпоредили допълнително обезопасяване на пешеходните пътеки

За допълнителното обезопасяване на пешеходните пътеки само със знаци са необходими около 70 хил.лв., съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

 

Припомняме, че инициативата е на министерствата на вътрешните работи и на регионалното развитие. По техни указания беше сформирана работна група от специалисти, които са обследвали всички пешеходни пътеки в Добрич, които са опасни и са изготвили пълен разчет за средствата, необходими за допълнително обезопасяване на критичните участъци.

 

Общо около 122 хил.лв. са необходими за вертикална и хоризонтална маркировка. Средствата за допълнителната сигнализация обаче  не са обезпечени, съобщи арх. Ганчев. „Сумата трябва да се търси от оскъдния бюджет, за да бъде изпълнено това начинание”, коментира той и допълни, че на областната комисия по безопасност на движението е изказал становище, че „инициативата е прекрасна, но трябва целево да бъдат осигурявани средства, тъй като общините не са предвидили в бюджетите си подобен ресурс.”