Dobrich Online Виж пълната версия

ВиК раздаде 1500 литра минерална вода на жителите от с. Професор Златарски

2012-02-01 12:14:05

Пети ден жителите на тервелското село са без вода, заради авария на тръбопровод. На два пъти местни хора обхождат нивите по трасето на тръбите с роторна шейна, предоставена от горското стопанство, но не могат да открият теч, заради снежната покривка.

150 туби от по 10 литра минерална вода достави днес ВиК – Добрич на жителите на безводното село. Обитаемите къщи тук са около 15, с не повече от 50 човека, съобщи директорът на водното дружество Дамян Калчев.

 

Вследствие на влошените метеорологични условия не може да бъде възстановено водоподаването в селото по простата причина, че не може да се открие мястото на аварията. Пукната е тръба по трасето от близката помпена станция към селото. Обхождането на нивите и поясите досега не е дало резултат. Поради ниските температури не можем  да  осигурим  и водоноска  за  селото, коментира още Калчев. Затова днес всеки жител беше снабден с по няколко литра бутилирана.

 

Проблем с водоподаването има от 2 – 3 дни и в селата, които се захранват от помпена станция „Долина” – Миладиновци, Ловчанци, Козлодуйци и Смолница. Едната от основните машини там е излязла от строя, но няма как да бъде ремонтирана, заради суровото време. Днес там ще бъде инсталирана по-малка помпа, съобщи още Дамян Калчев. Селата по трасето не са оставали без вода, поясни той, но количествата, които подават от помпената станция са намалени.