Dobrich Online Виж пълната версия

Директорите на добричките училища настояват за указания след имейл заплахите

2023-03-30 06:34:24

Припомняме, че вчера 15 училища в Добрич получиха заплахи по имейл

Първото училище в Добрич, получило заплаха е ОбУ "Йордан Йовков". Директорът Живко Жечев разказа, че след получения имейл са предприети съответните мерки и децата са евакуирани, като учебните занятия са прекратени за деня. Днес децата отново отиват на училище. Директорът смята, че са нужни ако не инструкции, то поне превантивни мерки и правила, зададени от полицията. 


Директорът на ОУ "Хан Аспарух" Жасмина Загорова обясни, че в имейла не е имало закана за бомба, но е бил със заплашителен характер. Училището е потърсило екип на 112 и той бързо пристига. На децата е спестена причината за изкарването им от училището, за да не се стресират. Обяснено им е, че ще упражняват план за евакуация. Докато полицията проверява сградата, децата правят гимнастика и танцуват навън. Загорова очаква инструкции дали да бъдат прекратени учебните занятия.


От СУ "Св. св. Кирил и Методий" казват, че още когато са разбрали за другите заплашени училища, ръководството е взело мерки по засилване на пропусквателния контрол в училището.