Dobrich Online Виж пълната версия

Студентите от ВУМК се представиха отлично на престижно международно състезание по туризъм

2012-01-16 12:46:06

Отборът на Висше училище Международен колеж се класира на шесто място на силно международно състезание по туризъм. То се проведе в Холандия и в него се съревноваваха близо 30 отбора от студенти по хотелиерство в едни от най-престижните висши училища в Европа.

Отбор от четирима български студенти взе участие в международното състезание European Mise en place cup между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма, организирано от една от най-големите хотелиерски организации в Европа – Hotello TOP.

 

Тимът бе в състав: Мария Христова (Враца), Фетия Ахмедова (Шумен), Димитър Йорданов (Пловдив) и Гочо Господинов (Бургас) - второкурсници в съвместната специалност  по Хотелски мениджмънт във ВУМК (Висше училище Международен колеж) и Cardiff Metropolitan University (Университета Кардиф Метрополитан, Великобритания). 

 

Отборът бе единственият от България, поканен на състезанието, което приключи вчера в  Амстердам, Холандия.


Темата на надпреварата бе „Жената като клиент в туризма”, а в кръга за най-добра идея за продукт, който е насочен към жената като клиент, българският тим бе на първо място. 

 

Победители в състезанието станаха студентите от висше училище по туризъм в Дортмунд, Германия.


Българите изпревариха в крайното класиране отборите на висши училища от Агнлия, Австрия, Швейцария, Франция, Испания и Холандия.

 

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава.