Dobrich Online Виж пълната версия

Общинските съветници на Добрич одобриха актуализацията на Програмата за капиталови разходи за 2022 г.

2022-10-25 07:44:24

С приетата актуализация ще бъдат реализирани няколко нови обекта.

Ще бъде закупен товарен автомобил за ОП „Устойчиви дейности и проекти“,  пикап за ОП „Център за защита на природата и животните“,  електронен дневник в детските градини, инвестиционен проект за асансьор в сграда на ул. „Независимост“ №7/Органова зала/, сградна газова инсталация и видеодомофонна уредба за „Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.


От Програмата за капиталови разходи за 2022 г., отпадат изработката на нов уеб сайт за  Регионална библиотека „Дора Габе“, основен ремонт на покрив и подови настилки на боксове за кучета в приюта за безстопанствени кучета,   основен ремонт на покрива на административна сграда ул. „България“ 12 и монтаж на фотоволтаична система до 75 kw.


Във връзка с отпадането на ремонта на покрива на Община Добрич, съветникът Иво Пенчев настоя поне теча в залата да бъде отстранен.  Инж. Пенчо Керванов обясни, че проблем е улук, който ще бъде ремонтиран. Сумата е 2500 лева, като в нея се включва и частичен ремонт на залата.


Пенчев изрази съмнение, че новата  транспортна схема ще влезе в сила от началоно на следващата година, тъй като  не са изградени новите спирки. Кметът Йордан Йорданов увери, че новата Транспортната схема ще влезе в сила от 1 януари догодина, като е планирано. Тъй като за изграждането на всички спирки са нужни над 2 млн.лева, средствата ще бъдат заделяни поетапно през следващата година.