Dobrich Online Виж пълната версия

Регионалната колегия на БЛС връчва годишните си награди по повод Деня на българския лекар

2022-10-19 11:36:05

По повод професионалния им празник тази вечер от 19.00 часа в Националния исторически музей в София ще бъдат връчени наградите „Лекар на годината“. Те се присъждат от Българския лекарски съюз.

На заседание на Управителния съвет на Регионалната колегия на БЛС в Добрич са утвърдени тазгодишните професионални награди. Носител на наградата „Лекар на годината“ е д-р Искрен Димитров. Той е специалист УНГ и е управител на Медицинския център „Вива Феникс“ в Добрич. 


В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и утвърждаване на авторитета на специалността“ посмъртно е отличена д-р Невяна Мустакова, невролог.


За принос в развитието на медицината и прилагането на иновативни методи при лечението е отличен д-р Калоян Велков. Той е ендокринолог, който работи на европейско ниво и по всички иновативни методи в неговата специалност, посочи председателят на Регионалната колегия д-р Валери Веселинов.


В категория „Ти си нашето бъдеще“ наградата е за д-р Дани Атанасов, специализант в Отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Добрич.


Д-р Николай Гаврилов получава наградата в категорията за принос в развитието и утвърждаването на авторитета на съсловната организация. Д-р Гаврилов е ортопед от Каварна, бивш член на УС на Регионалната колегия на БЛС.