Dobrich Online Виж пълната версия

Още отличия за Студио „Сарандев“ във фестивала „Трикси“ – този път от онлайн изданието

2022-07-26 06:29:23

Петя Минчева и Карина Тодорова, възпитанички на вокалния педагог Елена Карабельова са класирани на челни места

Международният фестивал на изкуствата „Трикси“ 2022 даде възможност на желаещите да участват да изберат начина на своето представяне – присъствен или неприсъствен. Присъственото издание на форума се проведе от 14-ти до 18-ти юли в град Балчик и донесе на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич над 20 отличия. Вече са ясни и резултатите от онлайн конкурса в Направление „Вокал“. Петя Минчева и Карина Тодорова, възпитанички на вокалния педагог Елена Карабельова, с радост научиха, че са класирани на челни места. Петя Минчева се представи с видеозаписи на две песни в направленията „Международен хит – поп“ и „Българска песен“, и грабна две първи места при 11 – 12 годишните в четвърта възрастова група. Карина Тодорова се състезава в трета възрастова група и бе отличена с две втори награди в направленията „Детска песен“ и „Българска песен“. 


Видеата на участниците в онлайн изданието са оценявани от същото международно жури с председател Краси Гюлмезов, което журира и изпълненията на певците в присъственото издание на фестивала „Трикси“. 


Този международен форум, подобно на много други фестивали и конкурси, бе изчезнал от културния календар на страната ни за няколко години, поради Ковид пандемията. За радост на талантливите млади хора, занимаващи се с изкуства, организаторите от Арт център „Стринджендо“ успяха да възстановят фестивала и той отново се превърна в истински празник на таланта и художественото творчество.